Villkor

Jag är helt beroende av att du som kund känner dig nöjd och trygg när du handlar av mig, och kommer därför att göra mitt allra bästa för att det ska bli så. Nöjda kunder är också något av det bästa jag vet.

Om det är något du undrar över eller inte är tillfreds med är det bara att höra av sig, så hittar vi tillsammans svar och lösningar.

För att få koll på mina åtaganden, och vad du som kund ger dig in på, följer nedan en sammanfattning av de viktigaste villkoren. Allra längst ner kommer de i sin helhet.

Köpevillkor och returer

När det du köpt kommit fram, har du en lagstadgad rätt att inom två veckor ångra dig och skicka tillbaka det. Hör i så fall av dig så fort som möjligt, se till att det du skickar tillbaka är i samma skick som du mottog det och packa det väl. Fraktkostnaden kan jag tyvärr inte stå för (det blir helt enkelt alldeles för oekonomiskt för en liten pyttefirma).

Är varan skadad vid ankomst, eller går sönder på grund av materialfel alternativt bristande hantverk, hör du förstås av dig, så ser jag till att laga eller göra en ny vara åt dig. 

Tänk på att alla mina produkter är tillverkade av naturmaterial, och att dessa har olika egenskaper. Exempelvis kan färger variera och förändras över tid, bivax kan smälta om det blir för varmt, läder kan ha små märken och så vidare. Detta är materialens inneboende egenheter och alltså inga fel i sig. 

 

Frakt

Jag väljer alltid det fraktalternativ som är billigast för dig som kund. När du beställer, räknar sidan fram kostnaden utifrån vikt. Skulle det vara så att du råkat göra flera separata beställningar strax efter varandra (konstigare saker har hänt), upptäcker jag förmodligen det på egen hand, packar dem i samma paket i möjligaste mån och betalar tillbaka överblivna fraktkostnader. Men det skadar inte att du själv skickar ett mail till mig, för säkerhets skull.

När du beställt, packar och skickar jag din order så fort som möjligt. Sedan är det upp till fraktbolagen att göra sitt. Det tar ibland sin tid, speciellt om någon ocean ska korsas. Hör gärna av dig om det drar ut på tiden, men i nuläget kan transatlantiska paket ta upp till 8 veckor på sig att hitta fram. 

Tull

Om du beställer till ett land utanför EU, måste du räkna med att tullen kan vilja ta extra betalt. Olika regler gäller för olika länder.

 

Vill du läsa köpevillkoren i sin helhet, finns de här nedan:

 

Köpvillkor

1. Om Bestedreng

 • Företaget har sitt säte i Sörby. Företagets postadress är Sörby 234, 31165 Vessigebro.
 • Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till parandersson2@gmail.com med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.
 2. Beställning
 • När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.
 • Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till parandersson2@gmail.com.
3. Leverans
 • Våra normala leveranstider är 1 dag till åtta veckor. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.
 • Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: parandersson2@gmail.com.
4. Priser
 • Alla priser i butiken anges i SEK eller gällande motvärde i vald valuta och alla priser är inklusive 25% moms.
 • Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.
5. Ångerrätt
 • Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

  5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt:
 • Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss parandersson2@gmail.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
 • Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.
 • Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
 • På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

  5.2 Ångerrätten gäller inte vid:
 • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
 • Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
 • För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här.
6. Reklamation och klagomål
 • Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.
 • Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
 • Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

  6.1 Hur går du tillväga vid reklamation?
 • Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till parandersson2@gmail.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.
 • Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
 • Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.
7. Ansvarsbegränsning
 • Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
 • Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
 • Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.
8. Produktinformation
 • Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.
9. Personuppgifter
 • Genom att handla hos Bestedreng accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.
 • Bestedreng är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
 • Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.
 • 9.1 Vad är en personuppgift?
  En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.
 • 9.2 Vilka uppgifter lagrar vi?
  För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
 • Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.
 • 9.3 Rättslig grund
  I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
  Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.
 • 9.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
  9.4.1 Betalleverantör
 • Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
  De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Shopify Payments, Paypal.
 • 9.4.2 Fraktbolag
  För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
  De fraktbolag vi samarbetar med är: Varierande.
 • 9.4.3 Nyhetsbrev
  Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
  Vi använder för utskick av nyhetsbrev.
 • 9.5 Rätten till tillgång
  Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.
 • 9.6 Rätt till rättelse
  Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.
 • 9.7 Rätten att bli glömd
  Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).
 • 9.8 Ansvarig för dataskydd
  Bestedreng är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.
 • 9.9 Så skyddar vi dina personuppgifter
  Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.
  Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.
10. Ändringar till de Allmänna Villkoren
 • Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.
11. Tvist och lagval
 • I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
 • Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
 • Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

 

svenska